De nostalgie van een koloniaal verleden
Op reis gaan in Congo is op reis gaan in het verleden, overal in dit land word je geconfronteerd met de overblijfselen van wat de vroegere generaties daar gerealiseerd hebben. Ondanks nu bijna 60 jaar onafhankelijkheid is België nog steeds overal duidelijk aanwezig, van de grootste steden tot de kleinste dorpen, er is steeds wel een gebouw, een spoorlijn, een fabriek, een graftombe die herinnert aan onze bijna 100 jaar lange aanwezigheid in dit land en we zullen dit aspect dan ook duidelijk tot uiting laten komen tijdens onze bezoeken.

Rijkdom en armoede
Congo is nog steeds een zeer rijk land, de mineralen die er in de bodem zitten kunnen aan het land een enorme welvaart schenken en toch gebeurt dit niet. De mijnen worden uitgebaat door grote, vaak buitenlandse bedrijven die met de grote winst gaan lopen, terwijl de plaatselijk bevolking er weinig of niets aan heeft. Op een kleine eliteklasse na, moeten zij nog steeds op een creatieve wijze de eindjes aan elkaar weten te knopen en vechten voor hun levensonderhoud. En desondanks blijft de glimlach steeds aanwezig, word je overal gastvrij ontvangen.

Pygmeeën in het woud
Een groot deel van Congo is bedekt met tropisch regenwoud, waarin er een grote diversiteit aan dieren en planten leeft. Het is net deze diversiteit die de pygmeeën, oerbewoners van dit woud, op een bijna ecologische manier exploiteren om in hun levensonderhoud te voorzien. Zelfs in deze moderne tijden zijn het nog steeds jagers-verzamelaars gebleven, die op eeuwenoude manier verder leven.

Reisroute:
België - Lubumbashi - Kundelungu - Lubumbashi - Likasi - Lubumbashi - Kinshasa - Kisantu - Zongo - Mbanza Ngungu - Matadi - Boma - Kinshasa - Kisangani - Buta - Poko - Isiro - Mambunga - Isiro - Nia Nia - Epulu - Ituri woud - Epulu - Beni - Kasindi - Entebbe - België

Reisdatum:
05.08.2017 tot 31.08.2017